Regnbågsmuffins!

Dottern hade över en kompis så de bjöds på regnbågsmuffins !
 


100 gram  smör 
2 st  ägg 
2 dl  strösocker 
3 dl  vetemjöl 
2 tsk  bakpulver 
2 tsk  vaniljsocker 
1 dl  mjölk 

Tillagning
12 muffins

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt detta växelvis med det smälta smöret och mjölken.
5. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i
200 grader 15 minuter.

 För att få till regnbågseffekten så fördela smeten i t ex 5 olika små bunkar. Blanda i valfri karamellfärg i de olika bunkarna. T. ex. röd, blå, gul, grön... du kan även blanda färgerna för att få till andra färger.. t. ex. rött med gult så har du orange, eller röd med blå så får du lila.

Topping

200g philiadelphiaost
2,5 dl vispgrädde
4 msk florsocker

 

dekorerat med strössel

Kanderade rosenblad

Min kära mor gav mig tipset om fin ätbar dekoration som man kan ha på bakelser, tårtor m.m. Och som faktiskt inte alls är svår att fixa till och inte tar onödigt mycket tid av ditt dagliga liv :) !
 
Ingredienser
2 Ägg
1-2 dl Socker
Rosenblad
 
 
1.Sätt ugnen på 50 grader.
2.Ta och tvätta dina blomblad och torka dem med hushållspapper.
3.Knäck 2 ägg och behåll enbart äggvitan ner i en skål
4.Häll i ca 2 matskedar socker.
5.Vispa hårt tills du får en fluffig konsistens.
6.Pensla bladen med smeten och lägg dem sedan på ett fat med socker. Glöm inte att täcka hela bladet med socker.
7.Lägg sedan bladen på en plåt med bakugnspapper.
8.sätt in i ugnen och ha en träslev i mellan så att ugnen står lite öppet, låt bladen vara inne i ca 10-20 minuter tills de blir hårda.
9.Ta ut och låt svalna.
10. Om ni vill göra som jag och bevara bladen till ett senare tillfälle eller kanske ge bort så lägg i bladen i en glasburk med papper i. Det håller cirka en månad ! (själv valde jag att lägga i lite sockerpärlor också för syns skull).
 
 
Tjusigt va !?

Bellas sommarfrestelse

Ingredienser till Smördeg

4 dl vetemjöl (cirkamängd)
1.25 dl vatten
2 tsk ättikssprit
200 g margarin

(Vill du ta det snabbare alternativet så finner du färdigrullad smördeg i kyldisken för en ca. 25 kr typ :) och se sedan punkt 4. )

 

Gör så här annars!

1. Det är viktigt att alla ingredienser är kalla och har samma temperatur. Häll det mesta av mjölet i en bunke. Tillsätt vattnet och ättikan samt knappt 1/4 av matfettet. Arbeta ihop detta till en deg. Forma till en rund boll och låt den vila 15 min inlindad i plast eller aluminiumfolie i kylskåpet.

2. Skär ett djupt kryss i degen. Kavla så att degen bildar en fyrkant, cirka 20x20 cm. Ruta in en kvadrat vars sidor skär deghörnen. Skiva matfettet och lägg på. Vik degen så att hörnen möts och bildar ett konvolut. Vänd degen upp och ner. Kavla eller platta ut degen försiktigt. Mjöla lätt på både över- och undersida så att degen inte fäster vid bakbordet. Degen ska vara kvadratisk, cirka 30x30 cm. Vik den i tre delar åt ena hållet. Platta till den försiktigt och vik den i tre delar åt andra hållet (dvs i 90° vinkel mot förra vikningen. Låt den vila på kall plats minst i 15 minuter.

3. Kavla degen på nytt till en något större fyrkant än förra vikningen. Vik ihop degen tre gånger på ena hållet och tre gånger på andra hållet. Låt den vila på nytt i minst 15 minuter. Upprepa kavling och vikning ännu en gång.

4.Forma smördegen till små runda kakor stora som handflator. Glöm inte att vika upp kanterna. Grädda på 200° i ca 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Om de behövs grädda yttligare 5 minuter. Tag sedan ut dem ur ugnen och låt dem svalna.

Till toppingen

200 g Philadelphia
2 1/2 dl Grädde
3 msk Florsocker
1 dl Jordgubbar

Blanda ihop ingredienserna tills du får en fluffig smet och lägg upp det på smördegskakorna som svalnat.

Tillsätt hackade jordgubbar eller annan frukt ovanpå och strö florsocker över bakelsen. Och voilá!

Marshmallows på egen hand

2,5 TSK Gelatinpulver
2,5 DL Vatten
3,75 DL Strösocker
2,5 DL Ljus sirap
2 MSK vaniljsocker, och karamellfärg. Eventuellt solrosolja till formen.
1 nypa salt
2 DL florsocker att rulla bitarna i
 
Hur man tillagar
 
1.Blanda i gelatinpulvret med 1 1/4 dl av vattnet och låt de stå i en skål och svälla i cirka 5-10 min.
 
2.Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker,sirap,saltet och 1 1/4 dl.
 
3.Rör ihop massan under tillsättning av svag värme. RÖR HELA TIDEN! Låt massan uppnå 120graders värme.
 
4.När massan har uppnått 120 ta då och häll det försiktigt över gelatinen. Vispa sedan med elvisp i cirka 10 minuter tills massan blir riktigt kladdig. Tillsätt vaniljsockret och karamellfärgen.
 
5.Ta sedan en ugnsform (obs ej långpanna) och lägg i folie. Pensla folien med oljan och häll sedan i smeten. Se till att den e jämt fördelad över ytan.
 
6.Låt sedan formen stå under natten. Sedan är den färdig för att bli skuren i lagom stora bitar och sedan rullas i florsockert.
 
Och om man vill avstå av någon anledning från gelatin så kan man göra de också :)
 

Farfalla BlueBerry

En saftig kolakaka med inbakade blåbär.
Hackade mandlar.
Toppingen består av sugarpaste färgat med lila sugarpaste färg tillsatt blåbärextrakt som formats till fjärilar.
 
Farfalla = Italienska för fjäril.
 

Bellas chocolat rêve

 
Bellas chokolat rêve -sistnämnda som betyder dröm på franska.
 
Saftiga vaniljmuffins med choklad chip bitar i samt en marabou chokladbit i mitten som fått smälta när muffinsen bakats i ugnen.
Toppingen består av smält vit och mörk choklad samt strösselbitar i form av hjärtan och blommor i olika färger. En riktig dröm för den som gillar choklad!

Bellas raspberry surprise

 
Vaniljcupcakes med gömda hallon, lila frosting, mini marshmellows, sockerpärlor och jordgubbe och vita chokladhjärtan.
Jag valde att kalla dem för Bellas raspberry surpise. Gick hem även denna gång hos kollegorna. Jag skall göda dem haha :)
 
 

Suget efter choklad!

Choklad cravings! Vem har inte de i tid och otid!?
Vispade ihop en kladdkaka som blev extra kladdig och härlig, pudra kakan med florsocker och dekorerade med färka jordgubbar, vita och mörka choklad hjärtan och några få sockerpärlor. Gottigottgott!
 

Baktankarna om bakandet

Baktanken handlar ju mer om att få de jag bakar att smaka lika bra som de ser ut att göra. Välkommna i alla fall till en trevlig liten blogg om just bakande... amatör på hög nivå måste jag dock tillägga, men jag gör de för att göda min familj, vänner och bekanta. Så tanken är ju god! Eller !? ;)
Jag slängde ihop ett lass med cupcakes härom veckan till kollegorna på jobbet (de är dem som jag bakar mest åt).
 
Grunden är vaniljcupcakes med jordgubbe, cream cheese frosting med blå och röd karamellfärg. Toppingen består av minimarshmellows, vita sockerpärlor, färsk jordgubbe och ett litet chokladhjärta.
 
Mycket goda måste jag tillägga !
RSS 2.0