Kanderade rosenblad
Min kära mor gav mig tipset om fin ätbar dekoration som man kan ha på bakelser, tårtor m.m. Och som faktiskt inte alls är svår att fixa till och inte tar onödigt mycket tid av ditt dagliga liv :) !
Ingredienser
2 Ägg
1-2 dl Socker
Rosenblad
1.Sätt ugnen på 50 grader.
2.Ta och tvätta dina blomblad och torka dem med hushållspapper.
3.Knäck 2 ägg och behåll enbart äggvitan ner i en skål
4.Häll i ca 2 matskedar socker.
5.Vispa hårt tills du får en fluffig konsistens.
6.Pensla bladen med smeten och lägg dem sedan på ett fat med socker. Glöm inte att täcka hela bladet med socker.
7.Lägg sedan bladen på en plåt med bakugnspapper.
8.sätt in i ugnen och ha en träslev i mellan så att ugnen står lite öppet, låt bladen vara inne i ca 10-20 minuter tills de blir hårda.
9.Ta ut och låt svalna.
10. Om ni vill göra som jag och bevara bladen till ett senare tillfälle eller kanske ge bort så lägg i bladen i en glasburk med papper i. Det håller cirka en månad ! (själv valde jag att lägga i lite sockerpärlor också för syns skull).





Tjusigt va !?

Kommentarer
vendela
Väldigt vackert:D<3
Trackback