Marshmallows på egen hand
2,5 TSK Gelatinpulver
2,5 DL Vatten
3,75 DL Strösocker
2,5 DL Ljus sirap
2 MSK vaniljsocker, och karamellfärg. Eventuellt solrosolja till formen.
1 nypa salt
2 DL florsocker att rulla bitarna i
Hur man tillagar
1.Blanda i gelatinpulvret med 1 1/4 dl av vattnet och låt de stå i en skål och svälla i cirka 5-10 min.
2.Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker,sirap,saltet och 1 1/4 dl.
3.Rör ihop massan under tillsättning av svag värme. RÖR HELA TIDEN! Låt massan uppnå 120graders värme.
4.När massan har uppnått 120 ta då och häll det försiktigt över gelatinen. Vispa sedan med elvisp i cirka 10 minuter tills massan blir riktigt kladdig. Tillsätt vaniljsockret och karamellfärgen.
5.Ta sedan en ugnsform (obs ej långpanna) och lägg i folie. Pensla folien med oljan och häll sedan i smeten. Se till att den e jämt fördelad över ytan.
6.Låt sedan formen stå under natten. Sedan är den färdig för att bli skuren i lagom stora bitar och sedan rullas i florsockert.
Och om man vill avstå av någon anledning från gelatin så kan man göra de också :)




Kommentarer
Trackback